fbpx

Impregneren

Impregneren

Uw dak staat dagelijks bloot aan wisselende, soms extreme weersomstandigheden. Van regel, hagel of sneeuw tot stormwind of hitte. Een extra beschermlaag is geen overbodige luxe. Met impregneren door Dakspecialist Gelderland verlengt u de levensduur van uw dak, dat bestand wordt tegen vocht, vuil en uv-straling. Daarnaast kunnen onze VCA-gecertificeerde, ervaren dakdekkers uw gevel impregneren, zodat u geen last krijgt van doorslaand vocht in een poreus geworden muur. Er kunnen uiteindelijk ook vochtplekken aan de binnenzijde van de muur ontstaat. Dankzij tijdig impregneren houdt u deze problemen op afstand.

Dak impregneren na grondige dakreiniging

Bij dak impregneren wordt een speciale vloeistof op het dak aangebracht, die uw dakbedekking beschermt tegen vocht, vuil en uv-straling. Deze techniek wordt vaak toegepast na een reiniging van het dak. Het type impregneermiddel is afhankelijk van het daktype en de soort dakbedekking. Voor dakpannen op een schuin dak worden andere impregneermiddelen gebruikt dan voor een bitumen bedekking op een plat dak. De impregneerbehandeling werkt het beste ná een grondige reiniging van uw dak.

Gevel impregneren om problemen te voorkomen

Als langdurige slagregens uw gevel teisteren, krijgt u vroeg of laat te maken met zakwater dat zijn sporen nalaat. Met impregneren van de gevel blijven uw bakstenen of betonnen muren in goede conditie en behouden ze het ademend vermogen. Vocht en verontreiniging krijgen geen kans om in de poreuze ondergrond te dringen. U voorkomt met een geïmpregneerde gevel problemen als:

  • Doorslaan van de gevel, met schimmelvorming aan de binnenzijde van de muur.
  • Zoutuitslag, gepaard gaande met witte vlekken.
  • Hardnekkige algen-en mosvorming.
  • Lagere isolatiewaarde van de gevel.
  • Schade aan de poreuze gevel bij vorst.

Kies ook voor uw dak en/of gevel impregneren en neem contact op met Dakspecialist Gelderland.

WhatsApp WhatsApp ons