fbpx

Kilgoten

Kilgoten

Wilt u nieuwe kilgoten laten plaatsen, vanwege beschadiging laten vervangen of laten reinigen? In alle gevallen is Dakspecialist Gelderland uw professionele, betrouwbare en voordelige partner.  Onze VCA-gecertificeerde en ervaren dakdekkers kunnen deze dakgootsoort in verschillende materialen aanbrengen. De bekleding bestaat vaak uit lood en zink en soms uit kunststof. Wij zoeken in overleg met u naar de beste en mooiste oplossing, passend bij uw specifieke wensen en woonstijl. Informeer naar de mogelijkheden en zorg voor een waterdicht dak met een uitstekende waterafvoer.

Onderhoudsvriendelijk, waterdicht en vlotte afvoer

De kilgoot, ook wel  kielgoot genoemd, is de goot die gelegen is tussen twee schuine dakvlakken. Deze goot koppelt twee stukken dak aan elkaar en wordt vrijwel altijd ter plaatse van de kilkeper aangebracht.  De kilkeper is de lijn, waar de twee schuin aflopende dakvlakken samenkomen. Het regenwater loopt via de kilgoot naar beneden toe. Het water komt in een lager gelegen dakgoot terecht en vervolgend afgevoerd.

Kilgoten zijn bij uitstek geschikt voor schuine daken. Ze bieden vele voordelen:

  • Keuze uit verschillende materialen.
  • Eenvoudig te monteren.
  • Onderhoudsvriendelijk; goed en snel te reinigen.
  • Waterdicht, met vlotte afvoer van het vuil en regenwater van het dak.
  • Waterdicht, met vlotte afvoer van het vuil en regenwater van het dak.
  • Mooie dakafwerking.

Informatie en advies over verschillende kilgoten

Bent u geïnteresseerd in kilgoten voor uw pannendak? Dakspecialist Gelderland informeert en adviseert u op maat over de verschillende mogelijkheden en materialen.

WhatsApp WhatsApp ons