fbpx

Lekkageschade & Dakinspectie

Daklekkage

Een daklekkage komt nooit gelegen en kan vele oorzaken hebben. Denk aan aanhoudende regenval, een dakbeschadiging door een hevige storm of jarenlange blootstelling aan de uv-straling van de zon. Lekkage aan het dak kan ook een gevolg zijn van slijtage van dakpannen of een bitumen dakbedekking, dan wel door achterstallig onderhoud aan de dakbedekking en afvoeren. Andere probleemgebieden voor lekkageschade zijn de nokvorsten en de schoorsteen. Wat de oorzaak van de daklekkage ook is, het probleem moet snel worden verholpen om erger te voorkomen. Dakspecialist Gelderland heeft voor spoedreparaties een 24-uursservice paraat, die dag en nacht voor u klaar staat.

Daklekkage voorkomen met periodiek dakonderhoud

Voorkomen is beter dan genezen. Een daklekkage is af te wenden met periodiek onderhoud aan uw dak en toebehoren. Dakspecialist Gelderland heeft hiervoor een onderhoudscontract op maat om de levensduur van uw platte dak, schuine dak of monumentale dak te verlengen. Wij komen één of twee keer per jaar langs, afhankelijk van uw wensen. U houdt als particulier of bedrijf lekkageschade op afstand én u heeft een betere garantie dat uw verzekeringsmaatschappij bij een eventuele dakschade uitkeert.

Gratis dakinspectie om het dakprobleem vast te stellen

Wilt u lekkadeschade voor zijn of precies weten wat de oorzaak van uw lekkende dak is? Vraag direct een gratis deskundige dakinspectie aan. Onze VCA-gecertificeerde en ervaren dakdekkers verrichten een nauwkeurig onderzoek naar de staat van het dak en de oorzaak van het vochtprobleem. Daarbij worden foto’s gemaakt, zodat u ziet wat het dakprobleem inhoudt en wat de schade is van de lekkage. Een lekkend dak kan vele oorzaken hebben, die bij onze dakinspectie altijd worden opgespoord.

  • Beschadigde, poreuze of verschoven dakpannen.
  • Een door slijtage dun geworden of gescheurde bitumen dakbedekking.
  • Kapotte of afgebrokkelde nokvorsten en kantpannen.
  • Beschadigd voeg-, lood- of metselwerk bij de schoorsteen of dakkapel.
  • Verstopte of gebrekkige dakgoot, kilgoot, regenpijp of zinkwerk.

Lekkageschade beperken met snelle hulpactie

Het is van groot belang om een daklekkage zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen, om ernstige lekkageschade en bijkomende hoge kosten af te wenden. Gevolgen kunnen zijn: doorslaande muren met schimmelvorming, vlekken en kringen op het plafond, afbladderend behang, aantasting van de dakconstructie en boeidelen en beschadiging van het interieur.

Een plat dak is gevoeliger voor lekkage dan een hellend dak, omdat hier water op blijft staat totdat het uiteindelijk verdampt. Als uw dak lekt, kan er vocht tussen de naden komen en water naar binnen dringen. Het hoeft niet zover te komen als u kiest voor een dakinspectie en planmatig onderhoud door de experts van Dakspecialist Gelderland.

WhatsApp WhatsApp ons