fbpx
 

Nokvorsten renovatie

Nokvorstenrenovatie

Heeft u oude nokvorstpannen op uw dak die zijn vastgelegd in cement, dat door slijtage en onder invloed van wisselende weersomstandigheden, mossen en algen poreus en brokkelig is geworden? Het gevolg is dat de nokvorsten scheuren en los komen te liggen, met een grote kans op daklekkage die niet meteen opvalt. Het binnendringende hemelwater trekt ongemerkt in de panlatten en het dakbeschot. Als na enkele maanden verzadiging optreedt en de lekkage groter wordt, is de schade navenant groter. Zorg voor een tijdige nokvorstenrenovatie en schakel Dakspecialist Gelderland in om dit dakprobleem vakkundig te tackelen.

Plaatsen van nieuwe nokvorstpannen is specialistenwerk

Nokvorsten zijn de speciale dakpannen op de bovenste laag van een pannendak. Deze pannen  sluiten de beide schuine dakhelften af op het punt waar ze samenkomen. Het vervangen en plaatsen van nokvorsten is specialistenwerk, aangezien het dak waterdicht moet zijn. Voor de ervaren, VCA-gecertificeerde dakdekkers van Dakspecialist Gelderland behoort deze dakklus tot de dagelijkse werkzaamheden.

Wilt u weten wanneer een nokvorstenrenovatie noodzakelijk is? Een gratis deskundige dakinspectie door Dakspecialist Gelderland geeft duidelijkheid over de staat van uw dak, inclusief de schoorsteen en nokvorsten.  Heeft u al schade aan uw nokvorstpannen of worden er vochtplekken ontdekt in het dakbeschot? Dan is actie geboden. Bij een renovatie worden de nokvorsten vernieuwd en vastgezet. Vaak moeten ook de twee rijen dakpannen waar de nokvorsten op liggen worden vervangen, omdat hier nog cement aan hecht of deze dakpannen van slechte kwaliteit zijn.

Nokvorstenrenovatie met dakmortel in de gewenste kleur

De nieuwe, bolvormige nokvorsten zorgen ervoor dat de dakpannen op uw schuine dak ook bij storm op hun plaats blijven liggen. Dakspecialist Gelderland gebruikt bij een nokvorstenrenovatie geen cementspecie meer. In plaats daarvan wordt kunststof dakmortel gebruikt, dat zeer elastisch en krachtig is. Het duurzame materiaal beweegt door krimpen en uitzetten met alle weersomstandigheden mee.

De stormvaste dakmortel is eenvoudig te hanteren op alle daken. De verbinding is slijtvast en onderhoudsvrij. U heeft de keuze uit verschillende kleuren kunststof dakmortel, zodat u een kleur kunt kiezen die perfect aansluit bij de uitstraling van uw woning of bedrijfspand.

Renovatie van uw nokvorsten met nette afwerking

Een nokvorstenrenovatie door Dakspecialist Gelderland gaat gepaard met een nette afwerking van uw dak. Alle overtollige resten worden van uw dak verwijderd en alles wordt schoon opgeleverd. Wilt u weten of uw nokvorsten nog in goede conditie zijn, of heeft u gezien dat enkele van deze speciale dakpannen in de nok van uw dak los zitten of zijn afgebrokkeld? Wees een vervelende daklekkage met bijkomende schade voor en roep meteen de hulp in van Dakspecialist Gelderland.

Maak een afspraak en wij komen er zo snel mogelijk aan. Of vraag een vrijblijvende, gratis offerte aan voor een renovatie van uw nokvorsten.

WhatsApp WhatsApp ons