fbpx
 

Schoorsteen onderhoud

Schoorsteen

De schoorsteen is regelmatig de boosdoener van lekkage in woningen. De oorzaak schuilt meestal in beschadigd voegwerk of versleten of gebogen lood rond het rookkanaal. Daarnaast kan lekkage optreden door verzande, poreuze voegen, door een oud gecementeerd plateau dat na jaren gaat scheuren of door een afgewaaide schoorsteenkap. Dakspecialist Gelderland is in alle gevallen u van dienst met deskundig onderhoud en renovatie aan de schoorsteen en/of schoorsteenkap. Heeft u lekkage bij de schouw of wilt u weten of alles op het dak nog in goede staat is? Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een gratis dakinspectie aan.

Periodiek onderhoud van de schoorsteen van belang

Misschien staat u er niet bij stil, maar uw schoorsteen heeft periodiek onderhoud nodig. Als u een gratis deskundige dakinspectie door Dakspecialist Gelderland laat uitvoeren, komt u onder meer te weten of uw schoorsteen nog in goede staat is. De inspectie van het voegwerk, loodwerk, plateau en kap van de schoorsteen wordt ondersteund met foto’s.

Voor effectief schoorsteenonderhoud kunt u bij ons een voordelig onderhoudscontract afsluiten. Hierdoor wordt schade aan uw schoorsteen tijdig opgemerkt en lekkage met binnendringend water via de schoorsteen voorkomen. Kleine gebreken worden tijdens de onderhoudswerkzaamheden direct hersteld. U bepaalt zelf de onderhoudsfrequentie.

Schoorsteenonderhoud aan metselwerk en lood

Is uw schoorsteen al heel wat jaren oud? Dan is de kans groot dat de stenen poreus zijn geworden en het metselwerk begint te scheuren en af te brokkelen. Daarnaast is het lood aan uw schoorsteen vaak een zwakke plek. Lood is aan slijtage onderhevig en wordt in de loop der jaren dunner, met breken of splijten tot gevolg. Verouderd en beschadigd lood kan tot lekkage en andere dakproblemen leiden, zoals vochtplekken op het plafond en de muur rond de schoorsteen.

De VCA-gecertificeerde, ervaren dakdekkers van Dakspecialist Gelderland zorgen met lood vernieuwen bij de schoorsteen voor een waterdichte afdichting tussen het dak en de schoorsteen. Het oude lood wordt afgesneden, de lintvoeg wordt ingeslepen en de nieuwe loodslabben worden aangebracht, waarbij de lintvoeg vakkundig wordt gevoegd.

Duurzaam behoud schoorsteen met impregneren of coaten

Wilt u voorkomen dat de stenen van uw schoorsteen poreus worden en vocht doorlaten? Laat uw schoorsteen impregneren, met behoud van het ademend vermogen. Vocht en vuil krijgen zodoende geen kans om in de ondergrond te dringen. Uw schoorsteen is beter bestand tegen strenge vorst en slagregens.

Schoorsteenonderhoud is te combineren met het coaten van uw schoorsteen. Met een coating in een kleur naar keuze weert u vervuiling, vocht, kalkaanslag, vogeluitwerpselen, mossen en algen. De levensduur van uw schoorsteen wordt hiermee verlengd.

Naast schoorsteenonderhoud ook schoorsteenkappen

Dakspecialist Gelderland helpt u naast regelmatig schoorsteenonderhoud ook bij uw keuze voor de juiste schoorsteenkap, om regeninval en het nestelen van vogels in het rookkanaal te voorkomen. Een goede schoorsteenkap zorgt ervoor dat rook en gassen uit het rookkanaal worden getrokken en niet in uw woning terechtkomen. Wilt u meer informatie, advies, een afspraak maken of een vrijblijvende gratis offerte aanvragen? Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

WhatsApp WhatsApp ons