fbpx

Luchtzuiverende Dakbedekking

Met luchtzuiverende dakbedekking levert u een bijdrage aan de CO2-reductie

De lucht is op vele plekken in Nederland ongezond. De CO2-uitstoot is de afgelopen tientallen jaren door verbranding van fossiele brandstoffen in huishoudens, verkeer en industrie enorm gestegen. De concentratie broeikasgassen in de lucht is dusdanig hoog, dat dit schade toebrengt aan het milieu. U kunt een bijdrage leveren aan een schoner milieu met de keuze voor luchtzuiverende dakbedekking. Dit innovatieve dak met een speciale coating dringt luchtvervuiling terug.

 

Ecodak van natuursteenkorrels en coating van titaniumdioxide

De luchtzuiverende dakbedekking is gemaakt van natuursteenkorrels (gerecycled bitumen) met een coating van titaniumdioxide. In combinatie met de uv-straling van de zon ontstaat er een chemische reactie, waarbij de schadelijke stoffen stikstofoxide en zwaveloxide worden omgezet in neutrale stoffen als water, koolstofdioxide of zouten. Deze onschadelijke stoffen worden meegevoerd met de wind of door regenwater van het dak gespoeld.

 

Witte, reflecterende toplaag heeft verkoelende werking en verlengt de levensduur

De witte toplaag van de luchtzuiverende dakbedekking zorgt er bovendien voor dat het dak koeler blijft dan bij een zwarte dakbedekking. De onderliggende ruimtes worden hierdoor minder warm.  Dit levert bij koeling een besparing op de energiekosten op. Dankzij de reflecterende werking van de coating neemt de gevoeligheid van het dak voor grote temperatuurverschillen af. Dit heeft weer een gunstige invloed op de levensduur van het innovatieve dak, dat wel tot 40 jaar kan meegaan. Het milieuvriendelijke dak is onderhoudsarm. Na aanleg doen de zon, de wind en de regen de rest.

 

Luchtzuiverende dakbedekking geschikt voor elk dak

Luchtzuiverende dakbedekking die CO2 wegvangt is op elk dak toepasbaar. U draagt hiermee een steentje bij aan een betere luchtkwaliteit van uw leefomgeving én aan de CO2-reductiedoelstelling in Nederland. Dakspecialist Gelderland beschikt over de expertise, ervaring en materialen om deze milieuvriendelijke en duurzame dakbedekking op uw dak te leggen. Met tien jaar garantie. Neem direct contant op met de dakdekker in Eindhoven, Helmond, Breda of Roosendaal en informeer naar de voordelen en mogelijkheden.

 

 

 WhatsApp WhatsApp ons