fbpx
 

Bitumen Dakbedekking

Een bitumen dakbedekking is de beste dakbedekking voor platte daken en licht hellende daken. Het plastische materiaal zorgt voor een blijvende waterdichtheid van uw dak. Bitumen is eenvoudig te verwerken, heeft een goed hechtend vermogen en vraagt weinig onderhoud. Een bitumen dak is sterk, uv-bestendig en duurzaam, want geschikt voor recycling. Het zijn redenen dat de meeste platte daken in Nederland voorzien zijn van een bitumen dakbedekking. Dakspecialist Gelderland legt dagelijks bitumineuze dakbedekking op aan- en uitbouwen, dakkapellen, garages, carports, schuren, veranda’s en andere gebouwen. Neem gerust contact op of vraag direct een vrijblijvende gratis offerte aan.

Voordelen van een bitumen dakbedekking

Bitumen is een speciaal ontwikkelde grondstof, gemaakt van aardolie, polyester en glasvlies. Dit product wordt tijdens het raffinageproces uit aardolie gehaald. Bitumen wordt soms verward met teer, maar teer is afkomstig uit hout en steenkool. Het gebruik van teer is sowieso vandaag de dag uit milieuoogpunt niet meer toegestaan. De VCA-gecertificeerde en ervaren dakdekkers van Dakspecialist Gelderland plaatsen twee soorten bitumen dakbedekking. In APP (Atactisch PolyPropyleen) is elastische kunststof verwerkt, SBS (Styreen Butadieen Styreen) bevat kunstmatig gefabriceerd rubber. De twee bitumensoorten hebben elk hun specifieke eigenschappen en voordelen.

APP bitumen

  • Gemakkelijk te verwerken vanwege de soepelheid en buigzaamheid.
  • Omgevingstemperatuur heeft weinig invloed vanwege hoge temperatuurstabiliteit.
  • Onderhoudsarm en duurzaam; geschikt voor recycling.
  • Materiaal is uv-bestendig.

SBS bitumen

  • Hogere elasticiteit en soepelheid; het materiaal rekt mee met de onderliggende constructie.
  • Betere hechting en minder kans op lekkage door hoge kleefkracht.
  • Regelmatig gebruikt in combinatie met kiezels voor optimale bescherming tegen uv-licht.

Gratis deskundige dakinspectie om lekkage voor te zijn

Een plat dak met een bitumen dakbedekking staat dagelijks bloot aan wisselende en soms extreme weersomstandigheden. Er blijft na regenval enige tijd water op het dak liggen, totdat het is afgevoerd of is verdampt. Er kunnen afgebroken takken op het dak vallen, bladeren en vuil kunnen zich op het vlakke dak ophopen. Hitte en vorst hebben hun invloed. Bitumen kan door beschadiging (bijvoorbeeld bij stormschade), achterstallig onderhoud of ernstige slijtage scheuren en barsten. Dit vergroot de kans op een daklekkage. Vraag daarom een gratis deskundige dakinspectie aan bij Dakspecialist Gelderland, zodat u de exacte staat van uw dak te weten komt en probleem buiten de deur houdt.

Tussenkopje bitumineuze dakbedekking

Dakspecialist Gelderland geeft 10 jaar garantie op de geleverde producten en diensten. Een bitumen dakbedekking gaat zeker 10 tot 15 jaar mee. Wilt u de levensduur van uw dak verlengen? Sluit een voordelig onderhoudscontract bij ons af. Met periodiek dakonderhoud voorkomt u dat uw dak wordt aangetast door algen- en mosvorming, vuil- en kalkaanslag. Wij leveren maatwerk. Wilt u een bitumineuze dakbedekking? Neem gerust contact op en laat ons weten wat u precies wenst. Onze dakspecialisten zorgen vervolgens voor een mooi en waterdicht dak.

WhatsApp WhatsApp ons