fbpx
 

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest gebruikte bedekking op schuine daken. Dat is niet meer dan logisch, want het is een relatief goedkope manier om uw dak voor tientallen jaren te beschermen tegen wisselende en extreme weersomstandigheden. Dakpannen zijn er bovendien in vele soorten, maten, modellen en kleuren, zodat u altijd een mooi dak krijgt naar uw woonwensen. Dakspecialist Gelderland heeft de expertise en ruime ervaring met het leggen van pannendaken. Waar nodig, repareren of vervangen wij meteen de panlatten. Desgewenst brengen wij stevige en waterdichte isolatiefolie aan voor een nóg betere bescherming en isolatie van uw hellende dak.

Met een pannendak uw woning wind- en waterdicht

Dakspecialist Gelderland maakt met dakpannen uw schuine dak volledig wind- en waterdicht. Onze VCA-gecertificeerde dakdekkers zijn dagelijks actief met het plaatsen van keramische of betonnen dakpannen. De keramische dakpannen van gebakken klei gaan het langst mee, met een gemiddelde levensduur van ongeveer 50 jaar. Als u kiest voor een van onze onderhoudscontracten, geniet u nog langer van uw pannendak. Betonnen dakpannen blijven zeker 30 jaar goed functioneren. Ze zijn wat voordeliger dan de keramische varianten en ook van uitstekende kwaliteit. Dakspecialist Gelderland kan u op maat adviseren over de verschillende dakpannen en alle voordelen.

  • Enorm lange levensduur; nóg langer met periodiek onderhoud.
  • Onderhoudsarm, brandvertragend en uv-bestendig.
  • Eenvoudig en snel plaatsen of beschadigde of poreuze dakpannen vervangen.
  • Bestand tegen vorst, vrieskou, hagel, regen en hitte.
  • Perfect te combineren met impregneren of coaten.

Verschillende redenen voor vervangen dakpannen

Er zijn verschillende redenen voor het vervangen van dakpannen of het leggen van een geheel nieuw pannendak. Dakpannen kunnen door een storm van het dak zijn gevallen of door vallende takken op het dak beschadigd zijn. Door slijtage kunnen pannen op uw schuine dak afbrokkelen of poreus worden. Om daklekkage te voorkomen, is het van groot belang om de staat van uw dak te weten. Dakspecialist Gelderland bedient u op maat met een gratis deskundige dakinspectie. U komt direct te weten of uw dak lekt, beschadigd is, achterstallig onderhoud vertoont of aan het einde van zijn levensduur is.

Nieuwe dakpannen combineren met nieuwe nokvorsten

Het komt bij een vakkundige dakrenovatie vaak voor dat er naast het leggen van dakpannen ook een nokvorstenreparatie wordt uitgevoerd op uw schuine dak. De nokvorsten op het hoogste punt van het dak zorgen voor een stevige bevestiging van uw dakdelen, een optimale wind- en waterdichtheid en een stijlvolle uitstraling. Ze voorkomen dat dakpannen loslaten en verzakken en dat regenwater en kou niet in huis binnendringen. De nokvorsten worden vastgezet met kunststof dakmortel in een kleur naar keuze. Indien nodig, wordt ook een beschadigde schoorsteen gerepareerd.  Afgebrokkeld of poreus voegwerk geeft namelijk een grote kans op een lekkend dak.

Coaten en reinigen voor duurzaam behoud pannendak

Voor duurzaam behoud van uw pannendak, verdient het aanbeveling om uw dak te coaten en te laten reinigen. Hiermee voorkomt u in de loop der jaren optredende mos- en algenvorming, vuil- en kalkaanslag. Bovendien is een schoon dak hét visitekaartje van uw woning, kantoor, bedrijfspand of winkel.

Wilt u nieuwe dakpannen? Stel uw vragen of verzoeken om advies aan Dakspecialist Gelderland. Of vraag direct een vrijblijvende, kosteloze offerte aan.

WhatsApp WhatsApp ons