fbpx
 

Schoorsteenkappen & toebehoren

Schoorsteenkappen en toebehoren

Wilt u een schoorsteenkap op uw schoorsteen laten plaatsen? De VCA-gecertificeerde en ervaren dakdekkers van Dakspecialist Gelderland plaatsen dit belangrijke onderdeel van uw schoorsteen zonder moeite. Wij leveren en monteren een kap op maat, die uitstekend functioneert en bestand is tegen wisselende, soms extreme weersomstandigheden. Een schoorsteenkap met toebehoren biedt vele voordelen:

  • Bescherming tegen regeninval in het rookkanaal; minder kans op roetplekken en muurvlekken.
  • Voorkomen dat vogels zich nestelen in het rookkanaal, met verstopping tot gevolg.
  • Verbeterde trek van de schoorsteen, waardoor u een beter vuur in de schoorsteen heeft.
  • De rook van het vuur trekt niet in uw kamer.
  • Geen uitstoot van vuurvonken in het schoorsteenkanaal.
  • Mooiere uitstraling van uw woning.

Gratis dakinspectie voor staat schoorsteen en kanaal

Een schoorsteenkap wordt ook wel regenkap of trekkap genoemd. De kap gebruikt de windkracht voor een positieve opwaartse trek. Rook en gassen worden uit het rookkanaal getrokken en komen zodoende niet in de kamer terecht. Dankzij een kap heeft u minder last van mos- en algenvorming op uw schoorsteen. Het gevaar van het kapotvriezen van de bovenste steenlagen wordt hiermee sterk gereduceerd. Met een goede afdichting voorkomt u problemen. Laat Dakspecialist Gelderland een gratis deskundige dakinspectie uitvoeren, zodat u de exacte staat van uw schoorsteen en rookkanaal te weten komt.

Beschermende kraaienkappen en regenkappen

Er zijn verschillende soorten schoorsteenkappen en toebehoren op de markt. De experts van Dakspecialist Gelderland adviseren u op maat over welke mogelijkheden er zijn en wat voor functies de kappen hebben. Zo leveren en plaatsen wij diverse soorten:

  • Kraaienkappen. Bieden bescherming tegen vogels in het rookkanaal.
  • Regenkappen. Bieden bescherming tegen regeninslag.

Effectieve en veelgebruikte schoorsteenkappen 

 

Dakspecialist Gelderland heeft enkele effectieve en populaire schoorsteenkappen met toebehoren in het assortiment, specifiek:

 

  • Firemaster

Schoorsteenkap met slim veegluik die beschermt tegen regeninslag en vogelnesten. Geschikt voor normaal (wekelijks) gebruik van de open haard. De kapconstructie met aerodynamische werking zorgt voor een perfecte schoorsteentrek in het rookkanaal. Voor rookkanalen met een diameter onder de 180 mm leveren wij een adapter onderplaat. Hiermee wordt het binnendringen van vogels voorkomen.

 

Schoorsteenkappen

Rotorvent:
Schoorsteenkap die de terugslag van wind in de schoorsteen voorkomt en de ventilatie in hoge mate bevordert. Deze kap is geschikt voor alle brandstofsoorten en alle ventilatiekanalen.

Aspirotor

Stille en doeltreffende schoorsteenkap die zeer geschikt is voor een slecht trekkende schoorsteen en condensatie onder het dak voorkomt. De Aspirator wordt speciaal toegepast als uw schoorsteen niet hoog genoeg, of als uw schoorsteen is omringd door bomen of hoge gebouwen. Met een slechte trek tot gevolg. Deze schoorsteenkap past bij rookkanalen met een diameter tussen 115 en 235 mm en wordt ook gebruikt op ventilatiekanalen en houtkachels. De lagers zijn op hoge temperaturen (tot 250 graden Celsius) getest.

Maak een afspraak of vraag een gratis offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een schoorsteenkap met toebehoren en wilt u meer informatie of advies over de beste keuze? Neem contact op met Dakspecialist Gelderland voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een vrijblijvende, gratis offerte.

WhatsApp WhatsApp ons